https://fb.watch/v/1w2bd9VcV/ (link to the clip)

Chief at Taste of memory, concept and idea, Shiva Anoushirvani, 2021

Oona/Skördefest, 2020. Foto: Prana Kulbay

Oona är ett uppdrag som jag fick av Under Tallarna och skivbolaget Oona. De ville ha mig som konstnären i köket för att utforma en måltid till ett event som uppfördes på Under Tallarna. De ville sammanföra musik, projektioner och mat i ett event där alla de tre delarna skulle få lika mycket uppmärksamhet av publiken. Jag komponerade sju olika rätter till de sju olika scenframträdanden som hölls under kvällen. Varje enskild rätt serverades till varje konsert.


Feed me, 2020 Foto: 素絲雲

Feed me är ett verk och middag som visades parallellt till en interaktiv föreställning Orgy Robot som
handlar om ett utforskande av ett påhittat kön och sexualitet. Feed me vars inspiration kom från föreställning presenterades i ett av de många rum där föreställningen ägde rum. Det är en sinnlig upplevelse där jag lägger upp en måltid på ett långbord i form av ätbara tavlor som delas två och två. Deltagarna paras ihop med någon de inte känner och det enda sättet att inta maten är genom att bli matad av personen mittemot. Verket behandlar och töjer på konventioner vad gäller socialt första gången möte samt hur vi skapar förtroende i en intim kontext. Feed me uppfördes i en lokal i Solna.


Källan, 2020. Foto: Andreas Bagge

Källan är ett verk där jag hade rollen som konstnären i köket. En workshop hölls av Mossutställningar
och Under tallarna där syftet var att bjuda in konstnärer, bönder och andra aktörer från området Järna för att prata och spåna idéer om Järnas framtid hållbara jordbruk och liv. Temat för den här workshopen var källan. Källan som varje individs källa till liv och kreativitet. Vad är vår källa och var i oss är den? Jag lagade mat utifrån tematiken och med grödorna som kooperativet Under Tallarna drivit upp under säsongen. Min källa i detta verk är mat och relationer. Detta mynnades ut i att dukningen, mattillagningen, uppläggningen och presentation utgjorde detta matperformance som workshopdeltagarna fick bevittna och delta i.


Matslag, 2017. Foto: Mani Dadgaranfar

MATSLAG

“.. du tar med dig en råvara. Kom fram till köksbänken och lämna din råvara där. Ta en plats och njut av konserten. Konserten avslutas med en midda av publikens råvaror.”

Performancet tar upp skeenden kring förädling, rörelse och komposition.

Ett delikat multisensoriskt konstverk.

Tid: 40 min

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s